Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Προτείνουμε: Εικαστική έκθεση για το περιβάλλον στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δ.Βόλνας, Ακρυλικό σε μουσαμά ,30χ23 cm
Ν. Γάδας, "αεροφωτογραφία",
Aκρυλικό σε μουσαμά, 30X40 c.m.
Μέσα από τα έργα 42 σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τη φύση, το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοδοξεί στην έκθεση με τον τίτλο NATURA 2011 να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον. Εικόνες από δάση, θάλασσα, ζώα, ανθρώπους να κάνουν περίπατο, αλλά και εγκαταστάσεις ξεπηδούν στην πολύ προσεγμένη έκθεση, την επιμέλεια της οποίας ανέλαβε η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Μέσα από την πολυθεματικότητα των έργων και τα πλούσια τοπία, αναλογίζεται καθένας την αρμονία της φύσης, τη θέση του στο περιβάλλον, και τη συλλογική ευθύνη όλων για την προστασία του. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Παγκόσμιο Έτος Δασών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης, ο οποίος εργάστηκε πάνω στην διερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Η Θαλασσινή Παπαδάμ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευγενίδου, επισημαίνει σε έκδοση του Ιδρύματος ότι «η έκθεση NATURA έχει ως στόχο να εγείρει κυρίως ερωτήσεις για το περιβάλλον προς πάσα κατεύθυνση -κυρίως προς τον εαυτό μας- να στιγματίσει την παραβατική συμπεριφορά μας απέναντί του, αλλά και να μας καλέσει να ονειρευτούμε εκ νέου».

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Δάφνη Αγγελίδου, Λεμονιά Αμαραντίδου, Μάρκος Βενιός, Χρύσα Βέργη, Ελευθερία Γαλάτη, Παρασκευή Γαρδέλη, Χριστόδουλος Γκαλντέμης, Κορνήλιος Γραμμένος, Ελένη Δελή, Τάσος Δήμος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ευαγγελία Ιωάννου, Ειρήνη Κανά, Κώστας Καρνάβας, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Γιώργος Κουβάκης, Μαρία Κτιστοπούλου, Κυριακή, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μαδένης, Πένη Μαναβή, Καλλιρόη Μαρούδα, Αλέξανδρος Μουστάκας, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιάννης Νομικός, Γιώργος Ξενούλης, Φωτεινή Οθωναίου, Άγγελος Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ηλίας Παπανικολάου, Γιάννης Παρμακέλης, Άντζελα Πετροχείλου, Κωνσταντίνος Ράμμος, Μάγδα Σιαμκούρη, Κώστας Σχοινάς, Βασίλης Τάγκαλος, Βαγγέλης Τζερμιάς, Άννα-Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: