Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Έλληνες Ζωγράφοι: Βασίλης Σίμος

T. Σκούπερ,
λάδι σε μουσαμά, 53Χ63εκ.
«Τα χρώματα της ίριδας»
Ο Βασίλης Σίμος γεννήθηκε στη Λαμία το 1934. Είναι κάτοχος διπλώματος ζωγραφικής και  θεωρητικών και ιστορικών σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη. Φοίτησε στο Escuela Central de Bellas Artes "San Fernando" της Μαδρίτης (δίπλωμα και profesorado). Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί 26 χρόνια ως καθηγητής καλλιτεχνικού σχεδίου.
Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις στη Μαδρίτη (αίθουσα της Ακαδημίας  Καλών Τεχνών), στην Αθήνα (γκαλερί "Νέες Μορφές", "Ώρα" και "Συν"), στον Πειραιά, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, στο Βόλο και τη Λαμία.
Το φθινόπωρο του 1997 ο Δήμος Λαμιέων διοργάνωσε μεγάλη αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα του στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.
A.Τασος,
λάδι σε μουσαμά 30Χ40εκ.
Έχει λάβει μέρος σε πέντε Πανελλήνιες Εκθέσεις στο Ζάππειο, σε δύο Πανελλαδικές Νέων και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αμερική, σε συνεργασία με τη γκαλερί "Νέες Μορφές", καθώς και σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εκαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (ΣΚΕΤΚΕ). Ζει και εργάζεται στη Λαμία.
Η έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζει αυτές τις μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, έχει τον τίτλο «Τα χρώματα της ίριδας». Χρώματα που δεν είναι κραυγαλέα, δεν επιδιώκουν τον ερεθισμό του αμφιβληστροειδούς, αλλά γεμίζουν το μάτι, το νου, την ψυχή.
E. Κιτσόπουλος,
ακρυλικό σε κ. πλακέ, 30Χ37εκ.
Ο Βασίλης Σίμος, μέσα από τη ζωγραφική του -την οποία κατέχει άριστα και όχι μόνο εξ΄αιτίας των σπουδών του- φανερώνει την ουσιαστική επαφή του με τη γενέθλια γη και τους ανθρώπους της.
[Επιμέλεια: Παρασκευή Ωραιοπούλου Κουτσουπιά, Ι.Μ.Ε.Τ. artem.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: