Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνες Ζωγράφοι: Γιάννης Ζαχαράκης


Οι στρατιωτικοί είναι άνθρωποι που έχουν ταλέντα. Κάποιοι προκύπτουν καλλιτέχνες και μάλιστα καλοί. Ένας απ΄ αυτούς είναι ο Γιάννης Ζαχαράκης απόστρατος αξιωματικός πλέον που αφιερώθηκε σ΄ αυτό που αγαπούσε . Την ζωγραφική.
Τώρα ήρθε η ώρα να εκθέσει τα έργα του.
Το Black Duck παρουσιάζει στη γκαλερί του την ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ποδηλάτου Εγκώμιο» του Γιάννη Ζαχαράκη, από 19 μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Η κριτικός & ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου προλογίζει τον κατάλογο με τα έργα της έκθεσης και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: "Ο Γιάννης Ζαχαράκης επιλέγει να ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά εξωτερικούς χώρους, με στοιχεία που δημιουργούν μια σκηνογραφική ατμόσφαιρα, έχοντας σαν κεντρικό θέμα του το ποδήλατο. Ο άνθρωπος, απών στο έργο του, υπονοείται μόνο από τα δημιουργήματά του, όσο ο ίδιος επιχειρεί ένα συνδυασμό εξπρεσιονιστικής και ρεαλιστικής γραφής. Το χρώμα και το σχέδιο γίνονται οι μηχανές έκφρασης του ψυχισμού του σε μια ζωγραφική εξ ορισμού υποκειμενική.
Tο περιβάλλον γύρω από τα ποδήλατά του καταλήγει απλώς μια πρόφαση, αφού κύριος δημιουργικός του στόχος είναι η απόδοση της ψυχικής του σχέσης με τη ζωγραφική επιφάνεια και τα εκφραστικά του μέσα, με απελευθερωμένες τις λειτουργίες του χρώματος και της πινελιάς".
Ο Γιάννης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κρήτη και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από συνεχείς αλλαγές. Με αυτή την έκθεση αποπειράται την πρώτη του ατομική προσπάθεια ως αυτοδίδακτος ζωγράφος, μεταφέροντας στον καμβά μέρος από τις εικόνες της ζωής του.
Τοποθεσία: Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9Α, πλατεία Καρύτση.
Διάρκεια: 19-26 Σεπτεμβρίου 2014 / Καθημερινές & Σάββατο: 13.00 - 22.00 / Κυριακή: 19.00 – 22.00
[onalert]

Δεν υπάρχουν σχόλια: